Telefon
WhatsApp
TDF'den Maltepe'de Muhteşem Kurtuluş Etkinliği

22 Şubat Salı günü başlayıp 27 Şubat Pazar saat 18.00 e kadar sürecek olan etkinliklerin, resmi açılışı, tüm olumsuz hava şartlarına rağmen yüksek ilgi ve katılımla yapıldı.

Açılışa, CHP İstanbul Milletvekili M. Akif Hamzaçebi, Kartal Kaymakamı – Abdullah Demir, MHP İstanbul İl Başkanı Birol Gür, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta,  İBB STK Başkan Danışmanı Hasan Akkuş, Ak Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı  Mehmet Emin Özkaya, CHP İl Başkan Yardımcısı İlhan Çelik, Saadet Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı Mahmut Kılıç, Gelecek Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı  Uğur Avni Başarır, Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı  Savaş Eroğlu,  Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Salih Kara, Güngören Belediyesi MHP Meclis Üyesi ve Güngören Bülteni İmtiyaz Sahibi Gökhan Arslan, Taka Gazatesi Sahibi Zeki Sancak, İstanbul Muhtarlar Derneği Başkanı Selami Aykut, Maçka Federasyonu Başkanı Osman Aydemir, Arsin Dernekleri Federasyonu Başkanı İsmail Keskin,  bir çok siyasi parti temsilcisi, dernek  ve STK’ların başkan ve temsilcileri vatandaşlar katıldılar. Açılışta konuşan Trabzon Dernekleri Federasyonu İsmail Şatıroğlu, “Kurtuluş etkinliğinin amacının, geçmişteki düşmenlıkları tekrar canlandırmak değil, unutulmamasını ve ders alınmasını sağlamak olduğunu belirterek”, “Tarihe ilim, irfan kültür, sanat ve medeniyet nakşetmiş bir şehrin kahraman halkının  federasyon başkanı bir evladı olarak, tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve saygıyla anıyorum. Bizler tüm STK’larımızla bu ruhu diri tuma gayretindeyiz. İşgal yıllarında yollara düşmüş muhacirlerimizin Ordu Perşembe'deki mezarlıklarını herkesin ziyaret etmesini temenni ediyorum.” dedi.

DİĞER STK’LARIN KURTULUŞ ETKİNLİKLERİ ZENGİNLİĞİMİZDİR…

Genel Başkan Şatıroğlu; “Bir çok STK’larımızca şu anda veya bu günlerde İstanbulun bir çok bölgesinde 104. Kurtuluş kutlamaları  düzenleniyor. Bu da Trabzon’luların gücünü ve insanına olan bağlılığını gösteriyor. Onlar bizilerin rakipleri değil, yol arkadaşlarımızdır...” diyerek, Trabzon’lu bir çok STK’ların aynı anda kutlama yapmasına, kamuoyundaki beklentinin aksine, çok sahiplenici ve destekleyici yaklaşım göstermesi takdir edildi ve alkış aldı. SİLAHLARA HAYIR, KUTLAMAYI KEMENÇE HORONLA YAPACAĞIZ… “Trabzonspor’un 8. Şampiyonluğ çok yakın. Artık gün sayıyoruz. Büyük Trabzonspor taraftarı, bu şampiyonluğu asla silahla kutlamamalı. Kemçeyle, horonla bize yakışan coşkuyla kutlamalıdır” SÖZ VERDİĞİMİZ GİBİ, TRABZON EVİMİZİ YAPIYORUZ… Şatıroğlu; “Daha önce de söz vermiştik, İstanbul^da bir Trabzon Evi kazandıracağız diye. Çok mesafe kaydettik. İnşallah kısa sürede tamalayıp hizmete alacağız.” diyerek tüm katılımcılara ve katkı verenlere teşekkür etti.

İMAMOĞLU'NA TEŞEKKÜR...

Şatıroğlu, konuşmasının sonunda desteklerinden dolayı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Daha sonra söz alan konuşmacılarda, organizasyonun tüm zor şartlara rağmen bu başarıyla gerçekleştirilmesinden dolayı Federasyonu ve Genel Başkan İsmail Şatıroğlunu tebrik ettiler. Topluca sahnede kurdela kesilmesiyle birlikte, etkinliklerin açılış töreni sona erdi. İstanbul’da etkili olan soğuk hava, yağmur ve fırtınaya rağmen aşılışa ilginin ve katılımın fazla olması gözlerden kaçmadı. Kültür standında, 25 derneğin standı yer aldı. Stanlarda ağırlama ve ikramlar için önemli hazırlıkların yapıldığı gözlendi. Özellikle kadınların stand açarak katılımları dikkat çekti. Etkinlikler için 4 ayrı çadırla  4.000m2  kapalı alan oluşturuldu. 2.000 m2 lik kültür çadırında  dernekler ve stk’ların standları yer aldı. Ayrıca sahne kuruldu. Trabzon’dan da Yazarlar Derneği,  İpekyolu Kadın Kooperatifi, Lösemi Engelli Gönüllüleri  de yerini aldı. Etkinliklerde, çeşitli kültür tarih konuşmalarının  yer aldığı konferanslar, kültür insanı Hasan Okumuş’un organize edeceği “Duayenler Buluşması”, Hasan Al’ın yazdığı  Özkan Sümer kitabı için imza günü, Kadırga Otçu Yürüyüşü temsili, çeştli sanatçılardan konserler gerçekleştirilecek. TS Club tırının da yer aldığı alanda, ayrıca  yöresel ürünler ve yemekler çadırında da, Trabzon Karadeniz yöresel ürünleri, el sanatkarı ve damak tadları da sunulacak. Etkinlikler, 27 Şubat Pazar akşamı 19.00 a kadar devam edecek.

EDİTÖR: TRABZON AKTÜEL MEDYA


0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Güngören Nöbetçi Eczaneler

Anket

E-Bülten Aboneliği