Telefon
WhatsApp
Bünyamin DEMİR'e sert eleştiri: SİZ BU ÜLKENİN BAĞIMSIZ YARGISINI TANIMAMAKTASINIZ


Cingil beyanında “Bir şehrin planları o şehrin ihtiyaçlarına göre, halkın taleplerine ilişkin ve halkın katılımıyla yapılır. Belediye binasının ya da internet sitelerinin bir köşesinde ilan edilerek şehrin planlarından halk haberdar edilemez. Planlar hukuka ve tekniğe uygun olmalı. Yoksa işte böyle mahkemeler iptal eder ve yine olan halka olur. Sorumlu olan dava açanlar değil, plan yapmayı beceremeyenler, ben yaptım oldu diyenler, mecliste siyasilerle, sokakta halkla uzlaşamayanlardır. Unutmamak lazım ki bu bir mahkeme kararıdır ve anlaşılan o ki Güngören Belediye Başkanı mahkemeleri de tanımamaktadır.” dedi.

Açıklamalarına devam eden Cingil “Güngören’in kaderi bu olamaz. Kentsel dönüşümde Tozkoparan’da da süreci yönetemeyenler, planlar konusunda da başarısız olmuşlardır. Sorumluluğu üstlenmeli ve halktan özür dilemelidirler” dedi.

Güngören Belediye Meclis Üyesi Musa Keleş ise konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklamada bulundu:

"Güngören Belediye Başkanı’na cevabımdır:

*Bir şehrin planını yapmaktan acizsiniz, hukuka, tekniğe uygun plan yapamamaktasınız, kentsel dönüşümü de yüzünüze gözünüze bulaştırdınız, bir de çıkıp halka yalan söylemektesiniz.

Bu planlar 2013’ten beri TAM 4 DEFA DEĞİŞTİ, BUNU YAP-BOZ TAHTASI YAPAN SİZSİNİZ.

Uzlaşalım, planlar hukuka ve tekniğe uygun bir şekilde yapılsın OYBİRLİĞİ İLE MECLİSTEN GEÇSİN DEDİĞİMİZDE BİZİ DİNLEMEDİNİZ, parmak sayınıza güvendiniz.

Plan Notlarının tamamı da değil sadece 4 maddesi iptal oldu bunu da halka doğru söylemediniz.

Hukuka ve tekniğe uygun plan yapamadınız, Belediye Başkanlığı da yapamadığınız gibi.

Her kişi ve kurumun dava açma hakkı vardır. Burada beni ya da bu ülkenin namuslu demokratik kitle örgütlerini değil, Millet adına karar veren İstanbul 14. İdare Mahkemesi’ni tartışmaya açmaktasınız. Dilekçe göstererek halkın algısını yönlendiremezsiniz, mahkeme kararlarını göstermelisiniz. Zira, iptal kararı veren Mahkemedir ve SİZ BU ÜLKENİN BAĞIMSIZ YARGISINI TANIMAMAKTASINIZ.

Güngören Belediyesi hukuk tanımaz, Mahkemeleri saymaz, yani devleti saymaz bir hale düşmüştür.

Kamuoyunun bilgisine."

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Güngören Nöbetçi Eczaneler

Anket

E-Bülten Aboneliği